Snabblagad tacomiddag där vegofärs kompletteras med rivna morötter och zucchini. Färsröran läggs i hårda tacoskal tillsammans med snabbsyrad lök, en len kräm på mixade cashewnötter och krispig kålsallad.
Se Siri Barje laga receptet
Ingredienser
400 g formbar vegofärs
2 morötter
1 zucchini
1 gul lök
1 förp taco kryddmix
rapsolja, till stekning
Snabbpicklad rödlök
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
Cashewkräm
2 dl cashewnötter (naturella)
2 klyftor vitlök
citronsaft, färskpressad
1 msk rapsolja
Kålsallad
1 spetskål (liten)
citronsaft, färskpressad
2 msk olivolja
Till servering
1 kruka färsk koriander
tacoskal (hårda)
salt
Gör så här
Blötlägg cashewnötterna i vatten 30-60 minuter.
Mixa cashewnötter med lite vatten och vitlök till en slät kräm. Smaka av med salt och citron. Tillsätta rapsolja för en krämigare konsistens.
Finhacka rödlök och blanda med vinäger, låt stå.
Stek vegofärs i olja i en het stekpanna till gyllene.
Hacka löken fint, riv morot och zucchini grovt.
Ta ut vegofärsen ur pannan och tillsätt rapsolja och stek grönsakerna gyllene. Ha ned färsen och stek någon minut innan tacokryddan går i. Stek i max 1 minut, häll sedan på 1/2 dl vatten, låt koka in och sänk sedan värmen rejält och håll varmt.
Skiva spetskål väldigt tunt. Lägg i en skål och salta. Häll på 1 msk olivolja och några droppar citron, massera kålen mjuk.
Häll av vinägern från rödlöken.
Lägg färs i ett tacoskal och toppa med kålen, syrad rödlök, cashewkräm och koriander!