Grundrecept på kokta blåmusslor

David lundqvist

Grundrecept på kokta blåmusslor

6 ingredienser

30 m

Kokta blåmusslor är aldrig fel att servera till en festlig måltid. Det här receptet ger dig en grund som du sedan kan smaksätta på en mängd olika vis efter eget tycke och smak.

Ingredienser

portioner
  • 1 schalottenlök, skalad och finhackad
  • 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad
  • 0,5 fänkål, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade
  • 3 dl vitt vin (torrt)

Gör så här

  1. Värm en vid kastrull på full effekt med lock.
  2. Svetta lök, vitlök och fänkål hastigt i rapsoljan utan att det tar färg.
  3. Vänd ner musslorna och tillsätt vinet. Sätt på locket och låt det få ett uppkok. Rör runt en gång.
  4. När musslorna öppnat sig är dem klara. Ta av kastrullen från värmen och lyft upp musslorna med en hålslev.
  5. Sila fonden genom finmaskig sil.