Gubbröra med färsk dill serveras med knaprigt fröknäcke.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
1 dl fröblandning (pumpa, solros, linfrö, hirsfrö - ta vad du har!)
havssalt
Gör så här
Gubbröra
Koka äggen i 8 minuter och låt svalna.
Hacka lök, dill och ansjovis, spara spadet i burken, och blanda i en skål. Peppra.
Skala och hacka äggen grovt och blanda försiktigt runt med ansjovis-, dill- och lökhack. Smaka av om det behövs lite mer ansjovisspad.
Tillsätt 2 rågade matskedar crème fraiche och rör om försiktigt.
Låt röran stå och dra lite, blir godast så.
Strö över citron zest före servering.
Båtknäcke
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda majsmjöl, solrosfrön och linfrön i en bunke.
Tillsätt 0,5 dl rapsolja och rör om.
Tillsätt sedan det kokande vattnet. Blanda ordentligt.
Bred ut ”gröten” på ett bakplåtspapper på plåt. Se till att det blir så jämnt som möjligt. Strö på 1 dl fröblandning och lite havssalt, gärna flingsalt. Klappa in brödet med lätt hand.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
Låt kallna och bryt i bitar.
Servering
Servera en klick gubbröra på varje tallrik med knäcke till.