Gubbröra på rågbröd

Gubbröra på rågbröd
Foto: Tv4

Gubbröra på rågbröd

Av: Lennart - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 m

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gubbröra

  • 1 burk matjessill, finhackad [à 200 g]
  • 2 ägg, hårdkokta och finhackade
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • tabasco, några droppar
  • worcestersås, några droppar
  • 1 msk tomatjuice
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 1 msk färsk dill, finhackad

Rågbröd och kavringssmul

  • 2 skivor danskt rågbröd
  • 2 skivor kavring
  • 25 g smör
  • färsk dill, till garnering

Gör så här

Gubbröra

  1. Låt matjessillen rinna av.
  2. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och koka i 8 minuter. Häll av kokande vatten och häll på kallt vatten. Låt stå i någon minut i det kalla vattnet. Skala äggen.
  3. Blanda majonnäs, crème fraiche, tabasco, worcestersås, basilika och tomatjuice i en stor skål.
  4. Finhacka matjessillen, ägg, lök och dill. Rör ner allt i skålen med övriga ingredienser.

Rågbröd och kavringssmul

  1. Mixa brödskivorna i en mixer.
  2. Stek smulet på medelstark värme i smör ca 7-8 minuter.
  3. Forma till runda puckar och lägg dem på serveringstallrikar

Servering

  1. Fördela gubbröran på brödsmulet och garnera med dill.