Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och koka i 8 minuter. Häll av kokande vatten och häll på kallt vatten. Låt stå i någon minut i det kalla vattnet. Skala äggen.
Blanda majonnäs, crème fraiche, tabasco, worcestersås, basilika och tomatjuice i en stor skål.
Finhacka matjessillen, ägg, lök och dill. Rör ner allt i skålen med övriga ingredienser.
Rågbröd och kavringssmul
Mixa brödskivorna i en mixer.
Stek smulet på medelstark värme i smör ca 7-8 minuter.
Forma till runda puckar och lägg dem på serveringstallrikar
Servering
Fördela gubbröran på brödsmulet och garnera med dill.