Gulaschsoppa på älgkött

Gulaschsoppa på älgkött
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Gulaschsoppa på älgkött

18 ingredienser

Snabblagad och värmande gulaschsoppa med älgfärs för en lite vildare smak. På mackan serverade Tina ett härligt örtsmör. Det gör du genom att mixa ihop smör, vitlök, gräslök, persilja och dragon.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 potatisar
  • 0,25 rotselleri
  • 2 röda paprikor
  • 400 g älgfärs
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1,5 msk tomatpuré
  • ca 400 g krossade tomater
  • 1 l vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 2 dl rysk yoghurt, till servering

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala potatis och rotselleri och skär i tärningar.
  2. Kärna ur paprikorna och tärna även dem.
  3. Bryn älgfärsen ordentligt i smör och olja i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, potatis, rotselleri och paprika. Krydda med paprikapulver, oregano, spiskummin och cayennepeppar.
  4. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll i tomaterna och vattnet. Salta och peppra och låt soppan koka i cirka 15-20 minuter.
  5. Servera med ett gott bröd och en klick rysk yoghurt.