Glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor
Foto: Joel Wåreus

Glutenfria våfflor

Av: Gunilla Lindeberg, Annika Wesslén

Från: Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

7 ingredienser

Frasiga, glutenfria våfflor på majsstärkelse och låglaktosmjölk att servera till alla och envar. Helt utan: gluten • soja • vete.

Receptet ger 8 glutenfria våfflor.

Läcker förrätt
En bit nygräddad, glutenfri våffla, med lite finhackad lök, rom och en klick gräddfil - eller ”sojayoghurt”, för den som inte tål mjölk.

Ingredienser

  • 3 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl låglaktosmjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk olja
  • margarin

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt ungefär hälft en av mjölken och rör till en jämn smet.
  3. Tillsätt resten av mjölken, samt ägg och olja och vispa ihop tills allt är utblandat.
  4. Hetta upp ett våffeljärn.
  5. Pensla laggen väl med matfett första gången.
  6. Lägg på ca 1/2 dl smet och grädda dina glutenfria våfflor riktigt frasiga.
  7. Rör om i smeten då och då för majsstärkelsen sjunker lätt till botten.