Marshmallows med mullbär

Gustavs marshmallows
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Marshmallows med mullbär

8 ingredienser

Vackert rosafärgade marshmallows smaksatta med färska mullbär. Har du inga mullbar kan du ta ett annat bär som t ex hallon eller blåbär. Tänk på att du behöver en kökstermometer för att få rätt temperatur på smeten.

Ingredienser

  • 1,5 dl mullbär (eller andra bär)
  • 3 msk gelatinpulver
  • 0,5 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 3,5 dl ljus sirap
  • 2 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • florsocker, till bakplåtspappret och till garnering

Gör så här

  1. Mixa mullbären, sila av kärnorna. Kvar blir ca 1 dl saft.
  2. Blötlägg gelatinet i vattnet i en stor skål. Låt stå och svälla en stund
  3. Häll mullbärssaften i en kastrull. Tillsätt strösocker, ljus sirap och vatten.
  4. Koka upp till 116 grader. Viktigt att det blir precis 116 grader.
  5. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i kastrullen med mullbär.
  6. Häll den varma mullbärssmeten ner i skålen med gelatinet.
  7. Vispa kraftigt tills smeten blir ganska hård och lite seg, att vispa med elvisp underlättar.
  8. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Sikta florsocker över hela pappret.
  9. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små rundlar på plåten.
  10. Sikta över florsocker. Låt stelna i rumstemperatur i 8 timmar.
  11. Maries marshmallows flöt ut på plåten och blev inte så höga som hon tänkt. Vill du ha lite högre marshmallows så ta i stället en liten form och häll smeten i så att du får önskvärd höjd på smeten. Låt stelna 8 timmar. Skär i fyrkanter.