Vackert rosafärgade marshmallows smaksatta med färska mullbär. Har du inga mullbar kan du ta ett annat bär som t ex hallon eller blåbär. Tänk på att du behöver en kökstermometer för att få rätt temperatur på smeten.
Ingredienser
1,5 dl mullbär (eller andra bär)
3 msk gelatinpulver
0,5 dl vatten
5 dl strösocker
3,5 dl ljus sirap
2 dl vatten
1 vaniljstång
florsocker, till bakplåtspappret och till garnering
Gör så här
Mixa mullbären, sila av kärnorna. Kvar blir ca 1 dl saft.
Blötlägg gelatinet i vattnet i en stor skål. Låt stå och svälla en stund
Häll mullbärssaften i en kastrull. Tillsätt strösocker, ljus sirap och vatten.
Koka upp till 116 grader. Viktigt att det blir precis 116 grader.
Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i kastrullen med mullbär.
Häll den varma mullbärssmeten ner i skålen med gelatinet.
Vispa kraftigt tills smeten blir ganska hård och lite seg, att vispa med elvisp underlättar.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Sikta florsocker över hela pappret.
Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små rundlar på plåten.
Sikta över florsocker. Låt stelna i rumstemperatur i 8 timmar.
Maries marshmallows flöt ut på plåten och blev inte så höga som hon tänkt. Vill du ha lite högre marshmallows så ta i stället en liten form och häll smeten i så att du får önskvärd höjd på smeten. Låt stelna 8 timmar. Skär i fyrkanter.