Gustavs midsommargodis - gelégodis

Gustavs midsommargodis - gelégodis
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Gustavs midsommargodis - gelégodis

4 ingredienser

Hemgjort godis som smakar underbart gott. Går att göra på vilkn saft som helst bara den är koncentrerad och inte utspädd. Gustav passar på att göra dubbel sats och smaksätter den ena med fläder och den andra med svarta vinbär.

Ingredienser

  • 2 dl koncentrerad fläderblomssaft (eller någon annan saft, t ex svarta vinbärssaft)
  • 1 tsk agar-agar
  • ca 10 droppar citronsaft
  • strösocker

Gör så här

  1. Olja in alla små hål i en silikonform (använd gärna en pensel går det lätt) så att godiset släpper lätt när det är färdigt.
  2. Häll flädersaft, agar-agar och citron i en kastrull. Koka upp saften och låta koka 3-4 minuter. Ta från värmen och låt svalna något.
  3. Häll saften i formen. Ställ i frysen 2 timmar.
  4. Ta ut godiset och rulla i strösocker.