Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulvret noga i en skål.
Vispa ägg och socker för glatta livet i ca 10 minuter.
Häll ner mjölblandningen pö om pö i ägg/sockerbunken, rör om så varsamt som möjligt men ändå så att det raskt bildas en slät smet.
Grädda i ugnens mitt ca 25 minuter, en kniv eller tändsticka som sticks ner mitt i ”sockerkakan” ska inte få klibb kvar på sig, annars så grädda ännu en stund.
Chokladtryffel
Koka upp grädden och häll över chokladrivet och rör om till det blir slätt, blanda i smöret tills det blir en bra bredbar konsistens.
Rårörda hallon och vaniljkräm
Rör ihop färska eller nytinade hallon med socker.
Skrapa ut fröna ur en halv vaniljstång ner i en liten kastrull, lägg sedan ner själva stången också.
Blanda ner mjölk, hälften av vispgrädden, äggula, potatismjöl och strösocker i kastrullen och värm under omrörning tills krämen tjocknar och ångar så smått, den får inte koka för då skär den sig.
Låt svalna och avlägsna sedan vaniljstången som nu gjort sitt - härlig att smaka på. Efter en stund blandas resterande vispgrädde ner i vaniljkrämen - voila!
Marsipan
Koka upp vatten och smör i en liten kastrull. Det går fort! Tillsätt genast vetemjöl, och rör snabbt ihop till en ”boll” som får svalna.
Riv sötmandeln. Blanda den rivna sötmandeln med florsocker och vetesmörbollen. Medan marsipanen fortfarande är rumsvarm så kavlas den ut tunt mellan två smörpapper.
Montering
Skär igenom sockerkakan i tre våningar.
Bred ut chokladtryffeln mellan 1 och 2.
Bred ut hallon och vaniljkräm mellan 2 och 3.
Ovanpå 3:an vispas grädde som bredes ut så att tårtan blir lite svagt toppig.
Därpå täcks hela härligheten med hemlagad marsipan.