21 ingredienser
Italienskt inspirerad fin fisk med en sås på mixade ljusa bönor och vitt vin – underbart fylligt och samtidigt nyttigt. Tack, Markus Aujalay för den goda idén!
Receptet är hämtat ur boken Fredagkväll med mat och vin.
Här kan du läsa mer om boken
.
Bönstund
Bara halva burken bönor går åt till såsen, det som blir över spar du i kylen och använder för att förstärka din lunchsallad. Eller mosa dem med lite olja och salt och bred på brödet. Bönor av alla slag är nyttiga, magra, proteinrika och billiga - vad mer begär du av en råvara?
I glaset
Den här rätten känns väldigt klassisk med sina milda, väl avvägda smaker i italiensk tradition. Så vi hämtar ett vin från samma land: 6950 2009 Ca’ Rugate Monte Fiorentine, 119 kr, är en klassisk soave med päronfrukt och lite ek. Jättebra och elegant till denna fina fiskrätt.
Matlagarmusik
Monica Zetterlund: Varsamt
En av de sista skivorna i denna stora sångerskas karriär, med låtar av bland annat Mikael Wiehe och Mauro Scocco. Svävande vackert, elegant, intelligent och fullkomligt tidlöst, liksom matens smaker.