Hallings Gazpacho

Hallings Gazpacho
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hallings Gazpacho

16 ingredienser

Ingen spis eller gryta behövs för att tillaga den här kalla soppan från Spanien. Den doftar friskt av tomater, gurka och vitlök. Servera den, i skuggan under ett träd heta dagar, med bröd att bryta till.

Ingredienser

portioner
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 gurka
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tomater
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt

Till servering:

  • is, bitar
  • brödkrutonger
  • gurka, fint tärnad

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i en skål. Häll på lite vatten så att det täcker och låt stå i 10 minuter.
  2. Skär tomaterna i bitar. Skala gurkan. Skala löken och skär den, paprikorna och gurkan i bitar. Krama vätskan ur brödet och lägg det tillsammans med lök, paprika, gurka, vitlök, krossade tomater, färska tomater, olja och vinäger i en matberedare.
  3. Kör blandningen slät. Spä med buljongen till önskad konsistens. Smaksätt med kajennpeppar och salt. Kyl soppan minst 1 timme. Servera med isbitar, bröd- och gurktärningar i.