Hallonpaj med punschglass

Hallonpaj med punschglass
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Hallonpaj med punschglass

10 ingredienser

30 m

Vad sägs om att avsluta middagen med en sötsyrlig hallonpaj med en krämig punschglass och festlig syrensirap? Det kan bli en riktig fullpoängare! Tänk bara på att koka syrensirap dagen innan så att den hinner svalna över natten.

Ingredienser

portioner

Hallonpaj

  • 4 msk vaniljkräm
  • 2 msk mandelmassa
  • 4 smördegsplattor
  • 4 msk hallon, rårörda
  • ägg

Sirap

  • 1,8 dl strösocker
  • 1,8 dl vatten
  • 2 dl syrenblommor
  • 10 blåbär

Servering

  • glass (gärna punschglass)

Gör så här

Hallonpaj

  1. Blanda vaniljkräm med mandelmassa.
  2. Lägg ut smördegsplattorna och pensla ut mandelkrämen ovanpå.
  3. Toppa med hallon och vik ihop.
  4. Pensla med ägg och baka sedan i ugnen på 185 grader tills den är gyllene, ca 12-15 minuter.

Sirap

  1. Koka helst syrensirap dagen innan så att den hinner svalna över natten.
  2. Koka upp socker och vatten. Tillsätt sedan blåbär och blommor.

Servering

  1. Ta ut pajerna ur ugnen och servera dem ljumna med glass och sirap.
  2. Jag smaksätter min glass med hallonpunsch, men det går bra att köpa vanlig punschglass också.