Halloumi med chimichurri

halloumi chimichurri
Foto: Eva Hildèn
Lena Söderström porträtt
Lena Söderström porträtt

Halloumi med chimichurri

14 ingredienser

1.5 h

Halloumi 2.0 med smakrik chimichurri och jalapeños. Denna rätt passar lika bra som tillbehör på grillbuffén som att ha huvudrollen på tallriken. Ett helt perfekt sommarrecept!

Ingredienser

portioner
  • 500 g halloumiost

Chimichurri

  • 1 kruka basilika, finhackad
  • 1 knippe färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 kruka färsk koriander, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Garnering

  • hel spiskummin, rostade
  • jalapeño

Gör så här

Chimichurri

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke.

Halloumi

  1. Skär osten i ca 1.5 cm tjocka skivor. Lägg osten i
  2. en fyrkantig skål eller burk och ringla över hälften av chimichurrin. Täck med plastfolie och låt marinera i kylskåp ca 1 timme.
  3. Grilla osten i grillstekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  4. Lägg osten på ett fat, ringla över resten av chimichurrin.
  5. Garnera med spiskumminfrön och jalapeño.