Halloumi med citrussallad och dragonvinägrett

koket.se
Halloumi med citrussallad och dragonvinägrett
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumi med citrussallad och dragonvinägrett

15 ingredienser

20 m

Riktigt fräsch och god vintersallad med nystekt halloumi, blandade citrusfrukter, linser och en smakrik dragondressing. Perfekt vardagsmiddag!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 grapefrukt
  • 1 apelsin
  • 1 limefrukt
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 kruka färsk dragon, hackad
  • 2 bitar stjälkselleri
  • 1 fänkål
  • 4 dl belugalinser
  • 70 g rucolasallad
  • 300-400 g halloumiost [2 förp]
  • 3 msk rapsolja, att steka i
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • pumpakärnor

Gör så här

  1. Skär ut filéer av grapefrukten och apelsinen, spara saften i en skål.
  2. Blanda citrussaften med skalet från 1 lime, honung, dijonsenap, olivolja samt hackad dragon.
  3. Mandolina eller skiva selleri och fänkål tunt.
  4. Koka linserna efter anvisningar på paketet, lägg de varma linserna i en skål och häll på dressingen samt blanda i selleri, fänkål och ruccola. Vänd runt och låt det stå.
  5. Skiva och stek halloumi gyllene i rapsolja på båda sidor.
  6. Toppa salladen med frukten och servera med halloumi samt pumpakärnor och hackad gräslök.