Halloumi- och pestopaj

koket.se
Halloumi och pestopaj
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumi- och pestopaj

14 ingredienser

40 m

Busenkel paj som görs på färdig pajdeg. Fylld med halloumi, zucchini och körsbärstomater blir denna rätt en garanterad vardagsvinnare!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 förp pajdeg
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 zucchini (stor)
  • 2 förp körsbärstomater
  • 1 förp halloumiost
  • salt
  • peppar

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk soltorkad tomatcrème (röd pesto)
  • salt
  • peppar
  • sallad (till servering)
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tryck ut degen i en pajform och nagga. Förgrädda i ca 10 minuter.
  3. Hacka vitlök fint. Hacka zucchini grovt. Dela körsbärstomaterna.
  4. Tärna halloumi, stek gyllene i olja, ta upp och stek zucchini och vitlöken på hög värme i någon minut.
  5. Tillsätt tomaterna och stek väldigt snabbt. Ställ pannan åt sidan och blanda i halloumin.
  6. Blanda ihop ingredienserna till äggstanningen.
  7. Lägg grönsakerna och halloumi i pajskalet, häll på äggstanningen och baka i ugnen i ca 25 minuter.
  8. Låt svalna i minst 10 minuter.
  9. Servera pajen med valfri sallad dressad med olivolja.

Glöm inte att matsortera skal från vitlök och ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda paj. /Köket-redaktionen