Halloumi- och zucchinibiffar med yoghurtpickles

koket.se
Halloumi- och zucchiinibiffar med yoghurtpickles
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumi- och zucchinibiffar med yoghurtpickles

12 ingredienser

Recept på vegetariska biffar gjorda på zucchini och halloumi. Serverade med quinoa, yoghurtpickles och ruccola. En perfekt vegetarisk vardagsmiddag för hela familjen!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g zucchini, riven
  • 1 halloumiost
  • 1 förp vita bönor
  • 1-2 dl rismjöl
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 knippe persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Yoghurtsås:

  • 1 förp turkiska pickles
  • 2 dl yoghurt
  • 1 kruka mynta

Servering:

  • ruccolasallad och quinoa

Gör så här

  1. Riv halloumi och zucchini på grova sidan på rivjärnet.
  2. Mosa bönorna ordentligt i en skål. Blanda i zucchni, rismjöl, halloumi, persilja, riv i vitlök och salta och peppra.
  3. Forma fyra biffar och stek dem gyllen på båda sidor i rapsolja.

Yoghurtsås

  1. Hacka pickles och mynta, blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  2. Servera med quinoa, ruccola och såsen!