Halloumisallad med kikärtor och grön yoghurtsås

POPULÄRT
koket.se
Halloumisallad med kikärtor och grön yoghurtsås
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumisallad med kikärtor och grön yoghurtsås

19 ingredienser

30 min

Ljummen och matig sallad med kryddstekta kikärter, en frisk och grön yoghurtsås med chili och koriander och frasigt stekta halloumitärningar. Servera den gärna på ett stort fat.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 förp halloumiost (à 200 g)
  • 2 burkar färdigkokta kikärtor (à 400 g)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 knippe persilja
  • 3 gemsallad
  • 1 gurka
  • 3 msk rostade solrosfrön
  • olivolja, till stekning

Grön yoghurt

  • 1 grön chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk persilja
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 krm salt

Till servering

  • ev libabröd

Gör så här

  1. Börja med den gröna yoghurten. Skär koriander och chili grovt. Mixa koriander, persilja, chili och salt med olivoljan i en liten mixer. Blanda grovt med yoghurten.
  2. Mixa tomatpuré, skalad vitlök, soltorkade tomater, salt och olivolja i samma mixer utan att diska den.
  3. Häll av och skölj kikärtorna.
  4. Skär halloumin i tärningar. Stek dem gyllene i olivolja. Lyft upp och lägg på en tallrik.
  5. Stek den röda röran i samma panna som halloumin. Tillsätt kikärterna och rör runt någon minut.
  6. Skär salladen i klyftor. Skär gurkan i tärningar. Hacka persiljan.
  7. Lägg yoghurtsås i botten på ett fat. Lägg sallad, gurka, halloumi och bönor på ena sidan av fatet i högar. Toppa med solrosfrön och persilja. Servera gärna med libabröd.

Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna till återvinning för mer hållbar matlagning och njut av din goda sallad! /Köket redaktionen