Garanterad fredagsmys-succé med tacos på halloumi! Vegetarisk tacoröra på svarta bönor, halloumi och paprika serveras med inlagd rödlök, avokadokräm, yoghurt och koriander.
Blanda vinäger, socker och salt tills det löser sig. Skiva rödlöken tunt och blanda ned i lagen. Låt stå.
Hacka lök, vitlök och skiva paprikan tunt. Stek i rapsoljan i 3 minuter. Ta ur paprikan och löken ur stekpannan medan du steker halloumin.
Tärna halloumi och stek tills det får fin färg. Häll tillbaka paprikan och löken i stekpannan.
Skölj bönorna noggrant och häll ned i stekpannan, tillsätt tacokryddan. Salta.
Gör avokadokrämen. Hacka chilin fint, hacka ner halva krukan med koriander (spara resten till garnering) mosa avokadon och blanda med olivolja och lime. Riv i vitlök och smaka av med salt.
Servera hallomitacon i hårda skal med machesallad i botten. Toppa med inlagd rödlök, avokadoröra, lite yoghurt och koriander!