Halloween-semlor med nutellakräm och chokladgrädde

Halloween-semlor med nutellakräm och chokladgrädde
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Halloween-semlor med nutellakräm och chokladgrädde

17 ingredienser

Orange semlor fyllda med chokladgrädde och nutellakräm. Halloween-temat är en perfekt ursäkt för alla oss som vill äta semlor året runt.

Receptet ger 30 semmelbullar, fyllningen räcker till 10 stycken.

Ingredienser

portioner bullar med fyllning

Semmelbullar

  • 75 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • ca 9 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 ägg, till pensling
  • orange pastafärg

Nutellakräm

  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor (ekologiska)
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl nutella

Chokladgrädde

  • 5-6 dl vispgrädde
  • kakao (efter smak)

Gör så här

Semmelbullar

  1. Smält smöret. Häll i mjölk och låt degspadet bli fingervarmt. Tillsätt socker och salt. Blanda i jästen och rör tills den helt har löst sig. Tillsätt ägget, pastafärg och det mesta av mjölet uppblandat med bakpulver.
  2. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter.
  3. Ta upp degen och dela den i 30 bitar.
  4. Rulla bullarna runda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under duk.

Nutellakräm

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
  2. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten. Vänd i nutellan.

Chokladgrädde

  1. Vispa grädden fluffig och sikta i kakao.

Montering

  1. Skär av locket på bullarna. Bred nutellakräm i botten, spritsa på chokladgrädden och toppa med locket. Sikta ev över lite florsocker.