Halstrad fransk råbiff

Halstrad fransk råbiff
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Halstrad fransk råbiff

25 ingredienser

30 m

Halstrad fransk råbiff med kantareller, salladslök och kålrabbi förgyller vilken dag som helst.

Ingredienser

portioner

Råbiff

  • kantareller, fint tärnade fötter
  • 400 g högrevsfärs, nymald (svensk)
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 2 msk cornichons, finhackade
  • 2 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1 msk dragon, hackad
  • 3 msk persilja, hackad
  • 1 tsk worcestersås
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Sallad

  • 2 dl kantareller
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 kålrabbi
  • 1 knippe salladslök
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • sallad

Servering

  • 1 baguette
  • 1 färsk vitlök

Gör så här

Råbiff

  1. Fräs kantarellerna i olivolja så att de får lite färg, låt svalna.
  2. Blanda sedan alla råvaror i en bunke och smaka av.
  3. Forma sedan blandningen till 8 små och fina råbiffar.
  4. Halstra biffarna efter behag, ca 1-2 minuter per sida i en het panna.

Sallad

  1. Fräs kantareller i pannan med lite olivolja, salt och vitpeppar.
  2. Skala och råhyvla kålrabbin tunt. Salta den även något.
  3. Sota salladslöken i en torr panna ca 30 sekunder per sida, salta och peppra.
  4. Blanda majonnäsen med senap, vinäger och lite vatten så den tunnar ut något.
  5. Vänd ner salladen och rör runt. Smaka eventuellt upp med lite salt.
  6. Vänd ner kålrabbin, varma kantareller och toppa med salladslöken.

Servering

  1. Servera salladen med nyhalstrad råbiff och ljummet bröd som du gnider in med vitlök.