Halstrad pilgrimsmussla med papayasalsa

Halstrad pilgrimsmussla med papayasalsa
Foto: Tv4

Halstrad pilgrimsmussla med papayasalsa

Av: Carlos - Vänersborg

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 m

Halstrad pilgrimsmussla serverad på en bädd av papayasalsa.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 12 pilgrimsmusslor (3 per person)
  • 1 papaya, mogen
  • 1 gurka
  • 3 tomater (gärna på kvist)
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja (av god kvalitet)
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 1 habanero
  • 1 limefrukt, saften
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Dela, skala och kärna ur papayan, gurkan, tomaterna och rödlöken.
  2. Tärna alltsamman i små bitar och blanda varsamt i en skål.
  3. Smaksätt med olivolja, riven vitlök, finhackad habanero, limesaft, flingsalt, svartpeppar och hackad koriander.
  4. Dra bort muskeln på pilgrimsmusslorna och krydda med flingsalt och svartpeppar.
  5. Hetta upp en stekpanna med olivolja, pannan skall vara riktigt het.
  6. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida.
  7. Lägg salsan (som en sallad) på en tallrik och sedan musslorna över.