Råraka med löjrom och rödlök

Råraka med löjrom och rödlök
Foto: TV4

Råraka med löjrom och rödlök

Av: Anita - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

45 m

Frasiga rårakor som toppas med löjrom, smetana, hackad rödlök och dill.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 mjöliga potatisar
  • 1 tsk salt
  • 3 rödlökar, finhackade
  • 160 g löjrom
  • 2 dl smetana (eller crème fraiche)
  • 4 msk rapsolja
  • 4 msk smör
  • 4 dillkvistar
  • 4 klyftor citron
  • peppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv på den grova sidan av rivjärnet. Salta och krama ut, stek i olja och smör på medeltemperatur, på båda sidor, tills den blir frasig och får en gyllenbrun färg.
  2. Hacka löken fint.
  3. Fördela ut löjrom, rödlök och smetana på varje råraka (en klick av varje).
  4. Dra ett drag med pepparkvarnen över varje råraka och garnera med en dillkvist och en skiva citron.