Laxlindad grissini och halloumibiffar

Laxlindad grissini och halloumibiffar
Foto: TV4

Laxlindad grissini och halloumibiffar

Av: Eréne - Vimmerby

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

Laxlindad grissini, ljumma räkor och zucchini- och halloumibiffar med aioli.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Laxlindad grissini

  • 75 g färskost, rumsvarm
  • 1,5 msk dill, hackad
  • 0,5 tsk citron, skal, finrivet
  • 6 skivor kallrökt lax, skurna i 1.5 cm tjocka remsor (tunna skivor)
  • 10 grissini

Ljumma räkor

  • 400 g skalade räkor
  • 1 tsk ingefära
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0,5 msk röd chilifrukt, hackad

Zuccini- och halloumibiffar

  • 150 g zucchini
  • 2 schalottenlökar (små)
  • 100 g halloumiost
  • 0,25 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk dill, hackad
  • salt
  • peppar

Aioli

  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 msk sirap
  • 1-2 krm salt
  • 0,5 king solo vitlök

Gör så här

Laxlindad grissini

  1. Blanda färskosten med dillen och citronskalet.
  2. Bred blandningen runt om grissinin så att cirka en tredjedel täcks med ostmassan, vira laxremsorna runt grissinin och fäst med lite färskost.
  3. Gör inte dessa för långt i förväg, då blir de mjuka.

Ljumma räkor

  1. Skala räkorna och lägg dem i en skål, blanda ner ingefäran, chilisåsen och den hackade chilin.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja och vänd ner räkblandningen, låt bryna 5 minuter på svag värme.
  3. Lägg upp räkblandningen i serveringsglas. Toppa räkorna med ett par skedar aioli innan du serverar.

Aioli

  1. Blanda yoghurten med sirap, salt samt en halv pressad färsk singelvitlök.

Zucchini- och halloumibiffar

  1. Riv zucchinin grovt och pressa av så mycket vätska du kan, riv i halloumin.
  2. Blanda ner den finhackade schalottenlöken, hackad dill, mjöl och ägg, salt och vitpeppar.
  3. Forma små runda biffar som du steker 3-4 minuter på varsin sida eller tills de är gyllenbruna.
  4. Servera biffarna med löjrom, turkisk yoghurt, citronskiva och hackad schalottenlök.