Dadel med gorgonzola och valnötter

Dadel med gorgonzola och valnötter
Foto: TV4

Dadel med gorgonzola och valnötter

Av: Jennifer Widmaier - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

4 ingredienser

10 min

En rekordsnabb förrätt är dessa gorgonzolafyllda dadlar. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck till maten
Riesling Sauvage - från Georg Breuer.

Ingredienser

portioner
  • 4 dadlar
  • 60 g gorgonzolaost
  • 2 msk kvarg
  • 6 valnötter, grovt hackade

Gör så här

  1. Snitta dadlarna längs ena sidan med vass kniv och peta försiktigt ur kärnan.
  2. Rör osten mjuk, ibland kan det behövas lite kesella att blanda ut med. Peta ner en klick ostmassa i varje dadel.
  3. Garnera med en grovt hackade valnötter.