Jordärtskockscappuccino med lokal snacksbricka

Jordärtskockscappuccino med lokal snacksbricka
Foto: TV4

Jordärtskockscappuccino med lokal snacksbricka

Av: Jesper - Åre

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 min

Vitlöksdoftande jordärtskockssoppa serveras i cappuccionform. Serveras med lammkorv, rökt renkorv och crostini.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g jordärtskocka
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar

Snacksbricka

  • 100 g lammkorv
  • 100 g rökt renkorv
  • 12 crostini

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna. Skär i bitar. Finhacka vitlöken. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och buljong. Rör om. Låt koka i 15 minuter eller tills allt är mjukt.
  3. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och 1 dl mjölk och värm. Smaka av med salt och peppar. Servera i cappuccinokoppar.
  4. Späd 1 dl soppa med 2 dl mjölk, värm och skumma med stavmixer.
  5. Toppa soppan med skum för att få cappuccinoutseendet.
  6. Servera snacksbrickan och crostini tillsammans med soppan.