Hamburgare med kantareller och västerbottenkräm

Korvbrödsbagarn Hamburgare med kantareller och västerbottenskräm
Foto: Köket.se

Hamburgare med kantareller och västerbottenkräm

13 ingredienser

30 min

Höstens härligaste burgare har du här! Smashed högrevsburgare med västerbottenkräm, karamelliserad lök och smörstekta kantareller - magiskt!

Testa Korvbrödsbagarns produkter!
Korvbrödsbagarn potato burger bun 2023

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med potato burger buns från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 Korvbrödsbagarn Potato burger bun
  • 500 g högrevsfärs
  • 200 g kantareller
  • 2 gula lökar
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Västerbottenskräm

  • 200 g färskost
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • salt
  • peppar

Garnering

  • färsk persilja

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till västerbottenkrämen. Ställ åt sidan.
  2. Rosta bröden i en torr stekpanna tills de fått en fin yta.
  3. Stek kantarellerna i en torr panna tills all vätska försvunnit. Tillsätt då lite smör och stek till en fin yta. Salta och peppra.
  4. Stek löken mjuk och karamelliserad på låg värme i lite smör eller olja.
  5. Krydda färsen med salt och peppar. Forma till 4 jämnstora bollar.
  6. Värm en stekpanna med rapsolja på hög värme och lägg i bollarna, två åt gången. Använd en köksspade eller hamburgerpress för att trycka dem platta. Stek i någon minut per sida tills de fått en ordentligt krispig stekyta.
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Brooklyn vegan

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer