Sätt ugnen på 125 grader. Putsa köttet och gnid in med 1 tsk salt och peppar
Bryn köttet i olja och smör tillsammans med oskalade vitlöksklyftor och timjan.
Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen till 54 grader innertemperatur beräkna ca. 20 minuter. Låt köttet vila ca. 5 minuter innan det skärs i skivor.
Svartvinbärssås
Häll skyn från hjorten i en kastrull. Tillsätt sedan grädden och koka upp. Krydda såsen med svartvinbärsgelé, ättika och 0,5 tsk salt.
Saltkokta potatis
Koka potatisen mjuk i vatten med salt och olja. Låt den sedan rinna av.
Lök och champinjoner
Koka även löken mjuk i saltat vatten. Skala den sedan och lägg åt sidan.
Ansa och stek svampen i olja och smör. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan i löken med svampen.
Garnering
Ansa och skär purjolöken i tunna skivor. Fördela köttet på tallriken. Lägg på svamp och lök. Häll sås runt om och garnera med purjolök, krasse och persilja