Hasselnötspanerad getost med päron och honung

Hasselnötspanerad getost med päron och honung
Foto: Tv4

Hasselnötspanerad getost med päron och honung

Av: Jennifer - Sälen

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 m

Festlig förrätt där en krämig getost panerad med hasselnötter får sällskap av krispiga päronbitar och ruccola. Perfekt start på en helgmeny!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g getost
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • olivolja, till stekning
  • 100 g rucolasallad
  • 1 päron
  • 0,5 granatäpple
  • flytande honung, för topping

Gör så här

  1. Börja med att vispa ägget i en skål. Häll sedan mjölet i en annan skål samt hackade hasselnötter i en egen skål.
  2. Skär getosten i 8 skivor (alt. 4 skivor beroende på hur getosten ser ut). Börja doppa getosten i mjöl, sedan i det uppvispade ägget och avsluta med hasselnötterna.
  3. Stek den panerade getosten i olivolja tills den får en gyllene färg, cirka 5 minuter.
  4. Skala päronet och skär det i smala strimlor. Fördela ruccolan på fyra tallrikar, lägg osten ovanpå, fördela päronskivor samt addera granatäppelkärnor. Ringla honung över och servera medan osten är varm.