Havreknäcke med chiafrön

Havreknäcke med chiafrön
Foto: Bianca Brandon-Cox
Kristina Andersson
Kristina Andersson

Havreknäcke med chiafrön

Av: Kristina Andersson

Från: Biggest loser

7 ingredienser

60-80 m

Hemgjort glutenfritt knäckebröd på havregryn, chiafrön och sesamfrön. Toppa gärna med jordnötssmör, kyckling och alfaalfa för ett matigt mellanmål eller frukost.

Recept från boken ”Eat clean – mer näring och mindre skräp i maten” av  Kristina Andersson.

Ingredienser

portioner plåt

Havreknäcke

  • 2 dl havregryn
  • 0,5 dl chiafrön
  • 0,5 dl psylliumfrö
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl vatten

Pålägg

  • jordnötssmör, skivad kycklingfilé och alfalfa groddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten och rör om till en gelaktig deg. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Ta av det övre pappret. Grädda knäckebrödet i ugnen i ca 60-70 minuter.