Havskräfta med rostat kycklingskinn

koket.se
Havskräfta med rostat kycklingskinn
Gustav leonharddt profilbild
Gustav leonharddt profilbild

Havskräfta med rostat kycklingskinn

15 ingredienser

2 h

Havskräfta med rostat kycklingskinn, hollandaise och sallad med kryddpeppar är en festlig rätt att avnjuta i helgen.

Se Gustav Leonhardt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Havskräfta

  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 havskräfta

Hollandaise med havskräfta

  • 500 g smör
  • 6 havskräfta (huvud)
  • 150 g grädde
  • 4 äggulor
  • salt
  • ca 1 msk citronsaft

Sallad

  • 6 blad gemsallad
  • 1 kycklingskinn
  • 3 g malen kryddpeppar
  • 20 g smetana
  • flingsalt
  • ätbara blommor, torkade

Gör så här

Havskräfta

  1. Smält smöret och riv ner vitlöken.
  2. Separera havskräftans stjärt från huvudet. Spara huvud och klor till senare.
  3. Bind ihop kräftstjärtarna två och två med snöre.
  4. Koka upp saltat vatten och blanchera stjärtarna i 1 minut. Kyl sedan i isvatten i 15 minuter.
  5. Skala kräftstjärtarna och pensla med vitlökssmöret.
  6. Grilla kräftstjärtarna på grill eller med brännare.

Hollandaise med havskräfta

  1. Lägg ner smör i en kastrull tillsammans med huvudena från havskräftorna. Bryn och sila sedan bort huvudena.
  2. Reducera grädden till hälften, ta bort från värmen och vispa ner äggulorna.
  3. Vispa fluffigt på låg temperatur med en nypa salt och citronsaft.
  4. Vispa sedan ner smöret tills det blir rätt konsistens, smaka sedan upp med mer salt och citron.

Sallad

  1. Dela bladen i samma längd som havskräftan.
  2. Fritera kycklingskinnet på 160 grader tills det är gyllene.
  3. Hacka skinnet tillsammans med kryddpepparn.
  4. Spritsa på smetana på bladen. Toppa med flingsalt, torkade blommor och kycklingskinnet.