Havskräfta med yuzusmör och nori

Havskräfta med yuzusmör och nori
Foto: TV4
Frida Ronge
Frida Ronge

Havskräfta med yuzusmör och nori

6 ingredienser

30 min

Havskräftor gratinerade med ett smör smaksatt med vitlök, citrus och noriblad. Passar fint att servera som förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 2 råa havskräftor
  • 50 g smör
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 tsk yuzusaft plus citronjuice (eller citron- eller limezest)
  • 1 ark nori
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader grill.
  2. Dela havskräftorna på längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Hacka eller riv noribladet till små bitar. Blanda rumstempererat smör med yuzusaft, nori och pressad vitlök, smaka upp med salt.
  4. Bred ut smöret över havsksräftorna och gratinera högt upp i ugnen, ca 5 minuter.