Havskräftor på spett

Havskräftor på spett
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Havskräftor på spett

11 ingredienser

30 m + pickling

Här bjuder Jonas Svensson på en festlig förrätt bestående av havskräftor på spett med vitlökssmör och picklad gurkmeja.

Ingredienser

portioner
  • 300 g smör
  • 3 msk färsk koriander, hackad
  • 4 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar
  • 100 g färsk gurkmeja
  • 1 dl lag (1-2-3 lag)
  • 12 havskräfta (eller räkor)
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att mixa smör med koriander och vitlök. Smaka av med salt.
  2. Skala och skiva gurkmeja tunt.
  3. Blanda gurkmejan med lagen och låt pickla i minst 4 timmar innan servering.
  4. Krydda kräftorna med chilipulver och gurkmejapulver.
  5. Stek eller grilla kräftorna på spett.
  6. Servera gärna kräftorna med smöret i en varm tallrik så att smöret smälter.
  7. Toppa med picklad gurkmeja.