6 ingredienser
25 m
Den här rätten är lätt att göra till många. Rotfrukterna kan ligga förberedda i kylen med sina örter och inrullade i bacon fram till servering, då är det bara att snabbt grilla dem! /Tina
Tina tipsar! Det är inte lätt att se skillnad på en palsternacka och en persiljerot, men den finns! Palsternackans stjälkfäste går inåt och persiljerotens utåt.
Sommelier dryckestips: Den här rätten får fräschör av den citronkokta persiljeroten och fetma från baconen. Ett vitt vin med en lite fetare karaktär blir en god vän i glaset. Med fördel ett vitt vin från Rhône-dalen i Frankrike. Château Mont-Redon gör ett bra exempel som slinker lätt ner i strupen. Gjort på druvorna Roussane och Viognier är det ett torrt, fruktigt vin med inslag av citrus, honungsmelon och päron. Örtigheten i eftersmaken blir gott till den här maträtten. Ett liknande vin som passar lika bra kommer från producenten Ogier. En fyllig Chardonnay kan också sitta fint. Varför inte en klassiker som Penfolds Koonunga Hill från Australien?