Hannas passionsfruktstarte

Hannas passionsfruktstarte
Foto: Magnus Skoglöf
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Hannas passionsfruktstarte

Av: Fredrik Eriksson

Från: Hela årets kokbok

13 ingredienser

Hannas passionsfruktstarte är en tårta som med sin gula färg passar utmärkt på påsken. Men givetvis smakar den syrligt härligt hela året om. - Receptet kommer från Hela årets kokbok.

Läs mer om Hela årets kokbok

Ingredienser

Botten

  • 0,5 förp digestivekex [200 g]
  • 50 g smör

Fyllning

  • 3 gelatinblad
  • 1,5 dl vispgrädde [150 g]
  • 1,5 dl passionsfruktsjuice, koncentrerad [150 g]
  • 0,5 dl citronsaft, pressad [50 g]
  • 1,8 dl strösocker [150 g]
  • 500 g färskost

gelé

  • 1,5 gelatinblad
  • 1,5 dl passionsfruktsjuice, koncentrerad [150 g]
  • 0,8 dl strösocker [60 g]
  • 2-3 passionsfrukter
  • florsocker, att pudra över

Gör så här

Botten

  1. Smält smöret.
  2. Mixa kexen och blanda med smöret.
  3. Platta ut blandningen jämnt i bottnen på en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter.
  4. Ställ in i kylen och låt stelna under tiden du gör fyllningen.

Fyllning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
  2. Koka upp grädde, passionsfruktsjuice, citronjuice och socker.
  3. Smält i gelatinbladen.
  4. Häll vätskan över philadelphiaosten lite i taget och vispa till en slät smet. Sila smeten över digestivebottnen och ställ in i kylen ca 2 timmar.

Gelé

  1. Lägg gelatinbladen till gelén i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
  2. Värm passionsfruktsjuicen och sockret i en kastrull.
  3. Smält i gelatinbladet.
  4. Sila vätskan och tillsätt fruktköttet från passionsfrukterna.
  5. Häll försiktigt på gelén över tarten och låt stå i kyl ca 2 timmar före servering.
  6. Pudra över florsocker vid servering.