Champagnemacarons

Champagnemacarons
Foto: TV4
Alexandra Larsson
Alexandra Larsson

Champagnemacarons

11 ingredienser

1,5 h

Macarons med pärlemor. Fyllda med champagne- och mascarponekräm.

Tips! Sitter macronerna fast på bakplåtspappret, ställ in i frysen snabbt.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner stycken

Macarons

  • 1,75 dl fint mandelmjöl
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • rosa pastafärg
  • pärlemosprej

Champagnefyllning

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 4 msk champagne

Gör så här

Macarons

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa snabbt ihop mandelmjöl och florsocker.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vaniljsocker och ev lite färg.
  4. Sila ner mjölmixen i äggvitorna och vänd ihop till en seg smet.
  5. Fyll en sprits och spritsa ut med ett 1 cm munstycke.
  6. Låt vila på plåten ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min.
  7. Låt svalna en stund på plåten, flytta sedan över till galler och spraya med pärlemospray på.

Champagnefyllning

  1. Blanda mascarpone och champagne.
  2. Vispa grädden för sig, och vänd ihop. Tillsätt florsockret.
  3. Lägg ihop macaronsen med champagnefyllningen emellan.