Carolines Petit choux-semlor

Caroline
Foto: TV4
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Carolines Petit choux-semlor

9 ingredienser

Carolines Petit choux-semlor.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner stycken

Petit Choux

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg

mandelmassa

  • 50 g sötmandel
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl grädde

Topping

  • 2 dl grädde, vispad
  • florsocker

Gör så här

  1. Petit choux
  2. Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och tillsätt vattnet, koka upp. Vispa ner mjölet så att det bildas en deg som släpper botten på kastrullen, ca 2 min. Tillsätt äggen, lite i taget och vispa slätt.
  3. Spritsa ut 16 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 40 min. Låt svalna.
  4. Mandelmassa
  5. Mal mandeln fint. Blanda i florsockret.Vispa grädden och rör ner i mandelsockret, rör till en jämn smet.

Montera

  1. Skär av ett litet lock på varje petit choux. Fyll med mandelmassa. Spritsa grädden snyggt ovanpå och lägg på locken. Sikta lite florsocker över.