Carolines små blåbärspajer

Pajer
Foto: TV4
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Carolines små blåbärspajer

11 ingredienser

Carolines små blåbärspajer. Diametern på formarna är 2.5 cm i botten och 5 cm uppe vid kanten.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st

Botten

  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 msk sirap

Fyllning

  • 2 dl blåbärssylt
  • 1 dl grädde, vispad
  • 1 krm vaniljpulver
  • 10 blåbär
  • vit bakchoklad, att pensla med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda florsocker, vaniljsocker, maizena och vetemjöl. Hacka i smöret. Tillsätt sirapen och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  2. Fyll små smorda stjärnmetallformar, smorda med smör och pudrade med mjöl och grädda i 8 minuter.
  3. Knacka försiktigt ur alla små bottnar från formarna.
  4. Smält den vita chokladen i vattenbad och pensla alla pajformarna inuti. Fyll med en tsk blåbärssylt i varje paj.
  5. Vispa grädden hårt med vaniljpulvret och spritsa ut en rund boll i kanten på varje paj. Garnera med ett blåbär mitt i gräddbollen.