Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao (i ena) i en bunke.
Sikta ner mjölblandningen i ägget och sockret. Blanda försiktigt till en fin smet.
Häll i formen och grädde i nedre delen i ca 30 min.
Känn med sticka om bottnarna är torra, ta ut dem och låt dem svalna, därefter skär dem i antingen 2 eller 3 lager, beroende på hur hög du vill ha tårtan.
Vaniljkräm
Separera 4 äggulor, vispa gulorna med socker och tillsätt grädde, dela och lägg i vaniljstång, tillsätt maizena.
Låt koka upp under omrörning. Ta bort från värmen när den börjar tjockna och ställ därefter kallt.
Smörkräm
Koka upp vatten.
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig massa.
Häll i lite kokande vatten i taget under konstant vispning tills du får en följsam konsistens. Den får inte vara kletig, då fastnar den bara i kakan och drar med sig bitar av tårtan. Vispas i ca 10 minuter totalt.
Förberedelser montering
Lägg jordgubbar och blåbär i varsin påse eller skål, skär och pressa i lime och låt dem vila.
Vispa grädde, när den börjar bli klar tillsätt vaniljsocker.
Skär jordgubbarna på längden.
Mixa jordgubbar och blanda med vaniljkräm och grädde till en kräm.
Montering
Stansa ut ett hål i mitten av fyra bottnar om du fått ut totalt 6 st (inte i den understa och översta).
Lägg varannan botten med vanilj- och jordgubbskräm emellan.
När du bara har en botten kvar som inte har hål i, häll då den karamelliserade mjölken i hålet.
Lägg på sista botten och spackla därefter tårtan med smörkrämen.
Spritsa tårtan med grädden på sidor och yttersta kanten på toppen.
Lägg jordgubbar i cirklar mot mitten med spetsen inåt tills du har en fin form och lägg blåbär i mitten och även runt tårtan.