Josephines petit choux

Josephines petit choux
Foto: Tv4
Josephine Palm - recept
Josephine Palm - recept

Josephines petit choux

15 ingredienser

Josephines recept på petit choux som är hjärtformade, runda eller avlånga.

Ingredienser

Pâte à choux (degen)

  • 6 dl vatten
  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 6 ägg

Fyllning och dekoration

  • 6 dl vispgrädde
  • 50 g vit bakchoklad
  • Ljus choklad
  • 0,25 l färska hallon
  • 0,25 l färska blåbär
  • 3 dl florsocker
  • rosa hushållsfärg
  • 3 msk lime curd (eller lemon curd)
  • 1 limefrukt
  • grön dekorationschoklad
  • florsocker

Gör så här

Petit choux

  1. Koka upp vatten och smör.
  2. Rör i mjölet och koka upp under kraftig omrörning tills den släpper botten. Låt smeten svalna och tillsätt sedan ett ägg i taget och rör kraftigt emellan.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Spritsas ut små bollar eller strängar med stjärnmunstycke på en sprits. Spritsa hjärtan med runt munstycke.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Öppna INTE ugnsluckan under tiden – då sjunker de ihop!
  6. Ta ut petit chouxerna och låt svalna på galler.
  7. Vispa grädden fast. Dela upp den i tre bunkar.
  8. Färga den ena lätt rosa och blanda i hallonen.
  9. Blanda nästa gräddskål med limecurden samt riv i skalet av en lime.
  10. Ta den sista grädden och riv i vit choklad.
  11. Klipp eller skär av ett lock på varje petit chou.
  12. Spritsa grädden i dina petit choux och placera locken på. Ta den smak på grädde som du tycker passar varje form.
  13. De som du fyllt med hallon ringlar du sedan lite smält ljus choklad över eller pudrar lite kakao på. De med limecurd ringlar du grön dekoratonschoklad på (om du inte hittar det – tag bara lite florsocker och några limeskal). De med vit-chokladgrädde trycker du ner ett eller ett par blåbär i samt läger ett blåbär på grädden som syns lite under locket. Pudra på lite florsocker.