Marias recept på cupcakes som hon kallar "Marängswiss", "Fettisdagen" och "December". Söta minicupcakes med smak av maräng, choklad och körsbär, grädde och mandelmassa samt lingonpepparkaka.
Smörj formarna med smör och fodra 12 st med mald mandel.
Mortla kardemummakärnorna, smält chokladen, dela bananen i små bitar, riv citronen. Mät upp alla ingredienser till muffinsen, smaksättningarna i mindre kärl.
Bryn smöret och blanda ner mjölken.
Vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst och rör samman med mjölken och smöret.
Tillsätt citronskalet. Sikta ner torra ingredienser och rör måttligt.
Väg och dela upp i tre skålar, vänd ner respektive ingredienser och fyll dina muffinsformar. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 10 minuter, känn med sticka.
Mandelmassa
Blanda resterande mald mandel med första mängden florsocker samt äggvita och bittermandel, dryga ut med vatten om den inte går ihop. Ställ in i kylen.
Ta ut dina muffins ur ugnen och låt svalna under duk.
Vanilj- och lingonfrosting
Vispa smöret vitt och fluffigt.
Skrapa vaniljstången och vispa i tillsammans med färskost, florsocker och vaniljsocker, tillsätt röd pastafärg.
Vispa till luftig konsistens, vänd i 1 dl lingon. Fyll spritspåse med mellanstjärntyll och lägg i kylen.
Chokladmaräng
Vispa äggvita, citronsaft och hälften av sockret till ett fast skum. Tillsätt resterande socker i omgångar och tillsätt 15 g kakao. Fyll spritspåse med stor rundtyll.
Semmelgrädde
Skrapa ur vaniljfröna och vispa upp vispgrädden rätt hårt. Fyll sprits med liten stjärntyll.
Montering
Skär upp lock för jämn yta på alla muffins. Spara semmellocken. Gröp ur semmelmuffinens och rulla i en kula mandelmassa. Spritsa grädde och lägg på lock, sikta lite florsocker över.
Sprista lingonvaniljfrostingen och lägg på tre lingon högst upp.
Spritsa på maräng på chokladmuffinsen, bränn av och toppa med gräddtopp och ett körsbär. Sikta över lite kakao.