Fylld chokladkaka med ”kaffekrämtopping”

Fylld chokladkaka med ”kaffekrämtopping”
Foto: TV4
Rolf Svensson
Rolf Svensson

Fylld chokladkaka med ”kaffekrämtopping”

14 ingredienser

1 h

Glutenfri chokladkaka fylld och toppad med laktosfri choklad- och kaffekräm.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner långpanna
  • 3 ägg
  • 150 g strösocker
  • 30 g kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 25 g rismjöl
  • 25 g potatismjöl

Fyllning/frosting

  • 200 g choklad 70 %, laktosfri
  • 3 dl vispgrädde, laktosfri
  • 2,5 dl smetana, laktosfri
  • 2 msk espresso
  • 2 msk kaffelikör
  • 10 färska hallon
  • 2 msk kokos, rostad

Tillbehör

  • 10 runda pappersformar, ca 5 cm diameter

Gör så här

Fylld chokladkaka med "kaffekrämtopping"

  1. Vispa ägg och socker.
  2. Blanda alla torra ingredienser och blanda det med äggsmeten.
  3. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 10 min i 200 grader.

Fyllning/frosting

  1. Smält chokladen.
  2. Vispa vispgrädden.
  3. Vispa smetanan fast.
  4. Blanda kaffe och likör i chokladen.
  5. Blanda i smetanan i chokladen. Vänd ner vispgrädden.

Montering

  1. Halvera kakbotten. Bred ut ett tunt lager kräm. Lägg på den andra delen av kakbotten.
  2. Stansa ut runda bitar med 5 cm runda utstickare.
  3. Spritsa krämen runt. Garnera med ett hallon och strö över rostad kokos.