Sätt ugnen på 175 grader. Sikta ihop mjöl, vaniljsocker, kanel, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Tillsätt oljan och vispa smeten slät. Vänd ner de torra ingredienserna försiktigt. Rör till sist ner mosad banan och blanda väl. Smörj och bröa en muffinsplåt för 6 st. Fyll varje hål i plåten ca halvvägs med din smet. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Tippa upp på galler och låt svalna.
Baileyskräm
Hacka och smält chokladen över vattenbad och låt svalna något.
Vispa upp äggulorna lite lätt och tillsätt till chokladen tillsammans med Baileys. Rör chokladkrämen slät.
Vispa grädden och vänd ner i chokladkrämen. Ställt i kylskåp.
Stekta bananer
Skiva bananerna i diagonala skivor och strö över med farinsocker. Stek bananskivorna försiktigt i stekpanna och lägg att svalna.
Chokladsås
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Låt koka tills såsen tjocknar något.
Karamelliserad macadamia-dekoration
Låt 1 dl socker smälta i stekpanna tills gyllene. Ta av från värmen och låt sockret tjockna något.
Sätt nötter på smala grillspett av bambu.
Doppa en nöt i taget i sockermassan och lägg pinnarna på kanten av diskbänken så nöten hänger utanför. (Se till att ha ett bakplåtspapper på golvet under.) Ställt något tungt på pinnarna så de inte ramlar ner. Upprepa med så många nötter som du vill ha dekorerade.
Montering
Börja med att hälla lite av Baileyskrämen på en tallrik.
Placera en banankaka uppepå och häll chokladsås över.
Placera 2 stekta banan skivor på toppen och garnera med dom karamelliserade nötterna och ev lite hackade nötter.