Smarriga champagnecupcakes fyllda med hallon och toppade med champagnefrosting.
Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.
Ingredienser
9 - 12
Cupcakes
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
1,25 dl strösocker
0,25 dl olja (rapsolja eller annan vegetabilisk)
1 ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 dl filmjölk
0,75 dl champagne (eller mousserande vin)
Champagnefrosting
225 g smör
2 dl strösocker
3 dl mousserande vin (eller champagne)
6 msk vetemjöl
2 tsk vaniljextrakt
rosa livsmedelsfärg
1-2 dl färska hallon
Gör så här
Placera ut ca 9-12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg och socker och tillsätt oljan. Vispa slätt. Vänd ner de torra ingredienserna och filmjölken och till sist champagnen.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugn ca 15-20 min i 175 grader.
Låt svalna, ta sedan ut en fördjupning i mitten på varje muffin och fyll med de färska hallonen som du har mosat lätt. Spara några till dekoration.
Vispa ihop champagne och mjöl i en kastrull, värm under omrörning tills det tjocknar. Lägg över i en skål och låt svalna helt.
Vispa smör och socker poröst, vispa sedan ner champagnemixen och vaniljextrakt. Färga rosa och vispa riktigt fluffigt.
Spritsa ut din frosting på varje cupcake och toppa med ett färskt hallon.