"Pulsa" ihop mjöl, socker och salt i en matberedare.
Tillsätt smöret i kuber och pulsa tills du har en grynig massa med ärtstora bitar av smör.
Tillsätt isvattnet och pulsa tills degen precis börjar gå ihop, häll ut på en bit plastfolie och tryck försiktigt ihop degen.
Lägg degen kallt att vila.
Skölj och skiva jordgubbarna och rabarbern och lägg i en kastrull.
Skrapa ur vaniljstången och lägg i allt i kastrullen tillsammans med syltsockret, rör runt och låt koka upp.
Låt sylten koka på medelvärme ca 15 min.
Dela pajdegen i 2 nästan lika stora bitar, kavla ut den större delen och täck en pajform. Ställ kallt att vila.
Lägg aluminiumfolie över pajskalet och fyll upp med torkade ärtor eller pajvikter, grädda ca 10 min.
Ta ut och ta bort folie och ärtor/vikter, grädda ytterligare ca 5 min tills skalet är gyllene.
Ta ut och fyll med jordgubbs- och rabarberkompotten.
Kavla ut den andra delen av degen till ett lock och täck pajen med, pensla med uppvispat ägg och ställ tillbaka i ugnen till pajen har fått fin färg, ca 20 min