Blanda vatten, socker och sirap i en kastrull, koka upp utan omrörning och låt koka ca 5 min. Ta av från plattan och rör ner grädde, blanda väl. Rör sedan ner smör och flingsalt. Låt kallna!
Jordnötsbotten
Riv mandelmassan och blanda med jordnötssmöret.
Hacka jordnötterna och rör ner tillsammans med ägget och blanda slätt.
Fördela jämt i en 20x20 cm form klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 15 min, 175-200 grader. Ta ut rundlar med 6 dessertringar.
"Chokladmousse"
Smält chokladen. Vispa ihop philadelphia och smör, vispa ner chokladen.
Fördela över jordnötsbotten i dessertringarna, ställ kallt att stelna.
Jordnötsflarn
Värm ugnen till 200 grader.
Hacka jordnötterna fint. Smält smör och socker i en kastrull och sjud upp. Rör ner mjölk, mjöl och nötter och blanda väl.
Bred ut på bakplåtspapper och grädda mitt i ugn ca 5 min. Ta ut ur ugnen och skär ut trekanter.
Mascarponekräm
Vispa ihop smör, mascarpone och philadephia med en elvisp. Sikta ner florsockret och vispa slätt.
Gör en grop i chokladmoussen på varje bakelse och fyll med kolasås. Sprista mascarponekräm över varje bakelse och toppa med ett jordnötsflarn.