Päronsyltkakor

Päronsyltkakor
Foto: TV4
Ulrika Lind
Ulrika Lind

Päronsyltkakor

7 ingredienser

30 min

Syltkakor spritsas som vackra rosor, fylls med päronsylt och dekoreras med smält choklad.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • päronsylt
  • ca 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Vispa smöret smidigt (gärna i maskin).
  2. Sikta i florsocker och vaniljsocker. Mixa tills riktigt poröst.
  3. Blanda vetemjöl och potatismjöl och tillsätt sedan i smörblandningen lite i taget.
  4. Vispa länge tills smeten är porös och spritsbar.
  5. Montera en stjärntyll på en spritspåse och fyll med din kaksmet och spritsa ut små "rosor" på en bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Gör en fördjupning i mitten på varje kaka och fyll med päronsylt.
  7. Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 10 min, kakorna ska vara lite gyllene i kanterna. Låt svalna och ringla sedan smält choklad över kakorna.