Saffranskaka med hallon

Saffranskaka med hallon
Foto: TV4
Ulrika Lind
Ulrika Lind

Saffranskaka med hallon

12 ingredienser

1 h

Glutenfri saffranskaka toppad med laktosfri kvarggrädde och färska hallon.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner långpanna
  • 1 citron
  • 6 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl laktosfri mat- och bakkvarg
  • 1 g saffran [2 kuvert]
  • ca 4 dl glutenfri mjölmix
  • 3 tsk bakpulver

Topping

  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 dl laktosfri mat- och bakkvarg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • ca 4 dl färska hallon
  • hallonblad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Täck botten av en långpanna med bakplåtspapper, smörj kanterna.
  3. Tvätta och riv skalet från citronen.
  4. Vispa äggen och sockret tills riktigt vitt och luftigt, vispa ner 3 dl kvarg och saffran.
  5. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner i smeten.
  6. Bred ut i långpanna och grädda mitt i ugn ca 10-15 min Låt svalna och ta ut runda kakor.

Topping

  1. Vispa grädden tillsammans med kvargen och vaniljsockret, dela och vänd ner 2 dl av hallonen.
  2. Spritsa eller bred ut lite av kvargen på varje kaka och dekorera med färska hallon och hallonblad.