Vattenmelonkakor

Vattenmelonkakor
Foto: TV4
Ulrika Lind
Ulrika Lind

Vattenmelonkakor

7 ingredienser

30 min

Söta små kakor som ser ut som vattenmelon. Chokladströssel som kärnor.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st
  • 100 g strösocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 200 g vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • chokladflarnsströssel
  • rosa och grön livsmedelsfärg (gelé)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör och socker i en bunke. Rör ner ägget.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner till smeten tills du har en fast deg. Dela degen i ca hälften.
  4. Färga den lite mindre biten rosa. Dela resterande deg i 2 delar och färga den ena grön.
  5. Rulla ut den rosa till en ca 15 cm lång rulle. Kavla ut den ofärgade biten till lagom rektangel så den når hela vägen runt den rosa rullen.
  6. Pensla ev din rekltangel med lite vatten så den fäster bättre och rulla upp den på din rosa deg. Gör likadant med den gröna degen. Linda in i plastfolie och lägg i frysen en stund.
  7. Skär kakorna med hjälp av en sytråd ca 2-3 mm tjocka och dela sedan dessa på mitten så du får halva "vattenmelon"skivor. Tryck i några chokladflakes i varje kaka så det ser ut som vattenmelonkärnor.
  8. Grädda mitt i ugn 200 grader tills dom nästan börjar få färg.