Lös upp torrjästen och strösockret i vattnet. Låt stå i några minuter tills det börjar bubbla.
Tillsätt mjöl, smör, äggulor och salt till jästblandningen.
Blanda allt tills degen börjar gå ihop.
Knåda degen på en lätt mjölad yta i ca 10 minuter tills den är smidig och elastisk, tillsätt eventuellt mer mjöl. Du kan också använda en köksmaskin med degkrok om du föredrar det.
Lägg degen i en lätt oljad skål och täck med plastfolie eller en ren kökshandduk.
Låt degen jäsa på en varm plats i ca 1 timme eller tills den är dubbelt så stor. Du kan även jäsa degen i kylen över natten.
När degen har jäst färdigt så dela den i 8-12 jämnstora bitar, beroende på hur stora bröd du vill ha.
Rulla varje bit till långa och släta korvbröd.
Placera de formade bröden på en ugnsform täckt med bakplåtspapper.
Täck med en kökshandduk och låt jäsa i ytterligare 1 timme.
Pensling
Blanda äggula och mjölk i en liten skål.
Pensla de jästa bröden med mjölkblandningen.
Värm ugnen till 200 grader.
Baka bröden i 20-30 minuter, eller tills de är gyllenbruna och genomgräddade.