Hemgjord lammkorv med vitlök och chili

Hemgjord lammkorv med vitlök och chili
Foto: TV4
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Hemgjord lammkorv med vitlök och chili

9 ingredienser

Så här gör du hemgjord lammkorv smaksatt med chili och vitlök. Lyxigt och riktigt gott!

Här hittar du recept på Mys hemgjorda ketchup och surkål 

När du gör korv är det väldigt viktigt att allt hålls kylt hela tiden. Använd Ta 50% lammbog och 50% lammbringa när du gör korv. Bringan är fet och det blir bäst med ca 30% fett i korvsmeten.

Ingredienser

  • 1 kg lammkött
  • 20 g salt
  • 90 g is, krossad
  • 2 vitlökar
  • 10 g torkad mejram
  • 10 g malen spiskummin
  • 1 chilifrukt
  • 10 g svartpeppar
  • lammfjälster

Gör så här

  1. Lägg fjälstret i kallt vatten och lite salt.
  2. Skala och riv vitlöken, hacka chilin fint. Koka upp en dl vatten och slå över alla torkade kryddor, chili och vitlök, låt stå och dra.
  3. Skär upp köttet i bitar och mal det grovt i köttkvarnen direkt ner i en iskall bunke.
  4. Blanda i saltet och den krossade isen och vispa med vingen i en bunke i en köksmaskin tills köttet och fettet blivit en klibbig grov smet. Blanda i alla örterna i smeten. Ställ i kylen i en timme.
  5. Mal köttet ännu finare, på ca 6 mm. Gör ett stekprov för att kolla om det behövs mer örter och kryddor, tillsätt det i så fall.
  6. Stoppa korven och vrid varannan korv medsols och varannan motsols.
  7. Låt korven lufttorka i ca 1 timma eller tills den får en torr yta. Rök sedan korven i röken i ca 20-30 minuter.
  8. Grilla, stek eller frys in den!